Categorii
Windows

Microsoft Office vs. LibreOffice

LibreOffice
LibreOffice

Nu este o noutate, toţi ştim ce este un procesor de text (Word), calcul tabelar (Excel), client de poștă electronică (Outlook) sau un program de birotică pentru efectuarea unor prezentări grafice (PowerPoint), toate acestea fac parte din gama Microsoft Office. Există o varietate de pachete și anume: Office pentru acasă sau Office pentru firme (tabel comparativ) dar asta depinde de ce programe veţi folosi din pachetul respectiv şi pe câte pc-uri trebuie să-l instalaţi.

Sun Microsystems a dezvoltat între 2002-2010 o versiune gratuită a gamei Office şi anume OpenOffice.

Între 2010-2011 OpenOffice a fost dezvoltat la rândul său de compania Oracle Corporation iar recent de Apache Software Foundation redenumind produsul în Apache OpenOffice.

LibreOffice este de asemenea un software de birotică gratuit bazându-se pe codul sursă al suitei OpenOffice.org şi susţinut de compania NovellAcesta rulează pe Windows, Mac şi Linux având o interfaţă asemănătoare cu cea a lui Microsoft Office iar ca o funcție importantă şi de aici se poate exporta documentele în format .PDF (Portable Document Format). Documentele create prin gama suitei Microsoft Office de asemenea pot fi deschise prin LibreOffice. Cine folosește LibreOffice la ora actuală? Ei bine, orice persoană care nu își permite o licență sau chiar poate fi folosit într-o firmă, instituție, etc. Un ghid al începătorului (en) vă poate ajuta să înțelegeți mai bine acest produs.

Ultima versiune de LibreOffice o puteţi găsi la www.libreoffice.org în sectorul Download.